52e PVT: 20 t/m 23 februari 2019

Naar CMS      

Verslag: Finale Heren B

Geplaatst door Poumba op zaterdag 3 maart om 16:38
VS

GSV Groningen

GHBOV Absens Carens Zwolle

 • 0
  0
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0
 • 2
  2
  0
  0

De heren van beide teams worden voorgesteld . 
Deze finale zal gaan tussen GSV groningen en AC Zwolle.

Het is 14.45 wanneer de scheidsrechter op de bok klimt en de wedstrijd gaat beginnen. De Groningers mogen beginnen en de topper van de dag is de eerste die mag serveren! Dit doet hij prima en na een korte rally maakt groningen het 1e punt, deze telt uiteraard niet maar de pupil heeft zijn plicht gedaan en neemt plaats op de bank. Nu kan de officiele wedstrijd beginnen.
 
Het begin is voor Zwolle en komt op een 4-2 voorsprong. Twee keer achter elkaar een touche bal van Voogd, van de Groningers, brengt de stand naar een 6-4 in het voordeel van de Zwolse malloten.  De wedstrijd gaat gelijk op en het is een leuke wedstrijd om te zien. Slimme bal van Janssen brengt de stand weer in het voordeel van de AC, vervolgens maakt Groningen weer gelijk en zo gaat het steeds. Foutjes over en weer, servesfouten afgewisseld met leuke aanvalletjes dat is tot nu toe het beeld van de wedstrijd.  GSV neemt het initiatief in de wedstrijd en komt op een 14-12 voorsprong.  Snoeihard ingeslagen door Mouris brengt de stand weer in evenwicht 15-15.  18-17 wanneer er een mooie killblock wordt gezet door GSV en zo de voorsprong weer naar 2 punten brengt.  AC laat zich echter niet van de wijs brengen en brengt de stand weer naar een gelijke stand en nu is het 19-19.  Time out aan de kant van GSV bij een stand van 20-21 in het vooordeel van de Zwollenaren. Gat van 2 punten in het voordeel van AC 22-20. Prachtige serve van Janssen die direct een punt oplevert, dit punt levert ook een grotere voorsprong op en we naderen het einde van de eerste set die de kant van Zwolle op lijkt te gaan. 24 -21, setpoint Zwolle wordt niet verzilverd maar zwolle heeft er 2 setpoints over. Al vallend probeert Janssen de bal over het net te krijgen maar dat lukt niet en de stand is daarmee 23-24, maar Zwolle weet zich te herpakken en verzilverd de laatste setpoint van de 4 en sleept de eerste set binnen.

Tweede set is van start gegaan en AC mocht de bal inbrengen, dit deden ze echter niet want ze sloegen de bal direct uit.  Prachtige bal van Mouris levert Groningen een 3-0 voorsprong op.  Balletje via de antenne het veld weer in betekent een punt voor AC en daarmee heeft Zwolle de aansluiting te pakken 5-4.  Stand weer gelijk na 2 mooie mid aanvallen van AC.
Zwolle neemt het initiatief over van de Groningers en AC heeft daarmee een voorsprong te pakken van 2 punten, de stand is 8-6 en GSV vind het tijd voor een time out.  Weer een prachtige midaanval van Koen, dit levert AC weer een punt op, zo blijkt maar dat een midaanvaller een echt wapen kan zijn.  GSV begint maar weer met volleybal en brengt de stand van 7-10 weer terug naar 10-10.  Blijkbaar heeft dit GSV zoveel kracht gekost dat ze de eerstvolgende 4 punten tegen krijgen. dit betekend een redelijke achterstand, gaan ze dit nog goedmaken?  Het begint er op te lijken want de Groningers komen terug tot 13-14.  terwijl ik dat typ slaat AC de bal uit wat een gelijke stand betekent. Wederom een prachtige serve van Janssen, ace, punt, voorsprong AC.  Zwolle komt weer op voorsprong en loopt wederom 4 punten uit. 18-14 voor de Zwolse Malloten. Mooie aanval van de Groningers brangt de stand terug naar 19-16. Helaas voor de Groningers is het volgende punt weer voor de zwollenaren die nu nog maar 5 punten verwijderd zijn van de titel. GSV doet weer wat terug en komt terug tot 20-18.  Spanning ten top, 21-21. Dit is wat je in een finale wil zien, spanning en sensatie. AC pakt de leiding weer en bouwt deze ook direct uit naar 23-21.  Matchpoint AC, maar de Groningers weten dit punt binnen te slepen. De volgende aanval blijkt de laatste te zijn en de winnaars in de categorie heren B is AC Zwolle.