52e PVT: 20 t/m 23 februari 2019

Naar CMS      

Verslag: Finale HA

Geplaatst door @dtje op zaterdag 3 maart om 13:20
VS

Gomarus College Assen 2

Gomarus College Groningen

 • 0
  0
  0
  0
 • 2
  2
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0

Wederom zijn het de teams uit Assen en Groningen die gaan spelen om de eerste plek. Kunnen de thuisspelende Assenaren het voorbeeld van de meiden volgen of is het Groningen dat de titel mee naar huis mag nemen? Assen lijkt licht favoriet te zijn. In de poule eindigden zij immers boven Groningen. In de vrijdagavondwedstrijd eindigde de wedstrijd overigens wel in een gelijkspel. Het kan vandaag dus echt twee kanten op vallen.

Direct vanaf het begin zijn beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Een mooi gering krachtsverschil dat de hele eerste set telkens weer terug zou komen. De punten worden onderling om en om verdeeld. Het staat dan ook al snel 2-2 op het scorebord. De stand is telkens in het voordeel van Assen dat iedere keer een lichte voorsprong pakt. Na de 2-2 kunnen zij zelfs uitlopen tot 7-3, een grote voorsprong. Bij deze stand mag Groningen pas weer aan serve komen. Dit wordt zeer daadkrachtig gedaan waardoor een verschil van eerst vijf punten kan worden teruggebracht tot een verschil van één punt, 7-6 is de stand. Als ze echter denken gelijk te kunnen komen, is het Assen dat het punt weet te pakken waardoor het verschil weer twee punten is. Bij 9-7 is het John die mag serveren. Hij weet een uitstekende sprongserve neer te leggen, maar de Groningers kunnen dit toch goed verwerken en komen terug tot 9-8. Bij 10-10 is het pas weer gelijk. De Assense jongens zijn vervolgens even kwijt hoe ze gepositioneerd moeten staan, krijgen dus een opstellingsfout toegewezen van de scheidsrechter, en komen voor het eerst op achterstand, 10-11 is de stand. Des te meer reden om extra gas bij te geven en zelf weer een 12-11 voorsprong te pakken. Zo laten de beide teams elkaar niet los en bij 14-13 mag Groningen serveren. Assen kan echter toch nog een tandje bijschakelen, scoort met een harde aanval en een goede serve en komt op een 16-13 voorsprong. Reden voor de Groningers om een time-out aan te vragen. Maar Assen laat zich niet van de wijs brengen, blijft goed serveren en loopt verder uit tot 19-13. Willen de Groningers deze set nog binnenslepen, dan lijkt dit het laatste moment te zijn dat ze kunnen toeslaan. Dit lijkt dan ook niet aan dovemans oren besteed. Een handige bal via het block en twee goede aanvallen brengen de Groningers terug tot 19-16. Toch kunnen de Assenaren het verschil direct weer laten oplopen met een 22-16 score op het bord. Waar je zou kunnen denken dat het verschil te groot is, komen de Groningers opnieuw terug, 22-20 en een goed moment voor een time-out van Assen. Dit helpt ze toch op 23-21 te komen. Dat moet toch genoeg zijn? Bij 24-22 mogen ze in ieder geval serveren voor de setwinst. Net waar je zou denken dat het klaar is, kan Groningen twee keer scoren om zo gelijk te komen met Assen.  Ook bij 26 en 27 vinden beide teams elkaar terug op het scorebord. Uiteindelijk zijn het toch de jongens uit Assen die aan het langste eind weten te trekken: 29-27.

Set twee lijkt in het begin een kopie te zijn van de eerste set: beide teams lijken gelijkwaardig, maar toch is het Assen dat tot 6-1 mag uitlopen. Dit verschil houdt lange tijd stand. Na een time-out van Groningse kant lijkt het verschil in eerste instantie terug te lopen, maar waar het eerst 8-5 wordt, is het vlak daarna alweer 12-6. Een toch wel comfortabele voorsprong voor Assen. Bij 13-7 is het tijd voor Groningen om de tweede time-out aan te vragen. Maar het is toch Assen dat na de winst van de eerste set een enorme boost heeft gekregen. Ondanks dat de Groningers punten weten te scoren, kunnen ze geen lange serie neerzetten. Iedere keer wanneer Groningen een punt pakt, pakken de Assenaren direct het volgende punt. Daardoor blijft het gat groot, wordt het zelfs nog groter en lijkt er geen maat meer te staan op hen. Ze kunnen, door zelf weinig fouten te maken, uitlopen tot 19-8. Een gat dat groter is dan tien punten. Bij 20-10 is het verschil nog steeds tien punten en heeft Assen nog slechts vijf punten nodig om de titel binnen te slepen. Bij een stand van 24-10 dienen de matchpoints zich dan ook aan, 14 stuks maar liefst. Groningen mag eerst nog drie keer scoren, maar bij 24-13 is het genoeg geweest, Assen scoort en komt op 25-13. Eindstand dus 2-0 en wederom een titel naar Assen.