52e PVT: 20 t/m 23 februari 2019

Naar CMS      

Verslag: FINALE DA: Gomarus College Assen - Gomarus College Groningen

Geplaatst door Minnehaha op zaterdag 3 maart om 12:33
VS

Gomarus College Assen

Gomarus College Groningen

 • 0
  0
  0
  0
 • 2
  2
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0

Het Gomarus College uit Assen neemt het op tegen de meiden van het Gomarus College uit Groningen. Beide teams hebben de kruisfinales deze ochtend gewonnen, en nu is het moment dan eindelijk daar!

 

Er worden extra banken neergezet om extra publiek kwijt te kunnen, en de tribune druppelt langzaam vol. Na een minuut of 20 lekker warm gespeeld te hebben, komen de meiden bij elkaar en worden de laatste tactieken en strategieën besproken, voordat de meiden plaats nemen om zich klaar te maken voor de ‘big entrance’. Eén voor één worden de meiden met spotlights en al naar het veld geroepen, en nemen de scheidsrechters en tellers plaats.

 

Na elkaar de hand geschud en elkaar succes gewenst te hebben, gaat het dan nu echt beginnen: Gomarus tegen Gomarus!

 

Groningen opent de wedstrijd, maar helaas valt de bal daarna door een miscommunicatie tussen de meiden op de grond. Ook in de rally’s daarna heeft Assen de macht, en zo staat het alweer snel 6 tegen 0 ten nadele van Groningen. Dit resulteert in een vroege time-out. De meiden uit Assen zijn al snel klaar met overleggen, en yellen nog een keer hard voordat ze het veld op gaan. Anna uit Assen weet haar concentratie echter te houden, en de meiden scoren nog een paar punten voordat ze uit serveert. En nu krijgt Groningen de smaak te pakken, hoor! Ze weten een prikballetje te onderscheppen en de bal aan de andere kant van het veld op de grond te krijgen met behulp van de langste speler Krebs op de middenpositie. Helaas snel alweer een miscommunicatie aan de kant van Groningen, en dat zorgt ervoor dat Assen weer grip heeft op de wedstrijd. De punten gaan nu geleidelijk om en om naar beide teams, en klimmen zo hun weg naar boven. Groningen komt nu wel dichter in de buurt, 14 tegen 10 staat het nu. Aan de kant van Assen wordt hard aangemoedigd, en dat lijkt te werken! Bij 17 tegen 10 in het voordeel van Assen wordt de tweede time-out aangevraagd door de Groningers. Assen maakt het Groningen moeilijk – goed geplaatste ballen worden afgewisseld met hard aangevallen ballen. Maar door eigen foutjes geven ze toch nog wel onnodige puntjes aan de Groningers. Groningen weet steeds meer tactische balletjes van de Assenaren te verdedigen, en zo staat het 19 tegen 15 in het voordeel van Assen. Maar nu wordt Assen wel even goed wakker geschud, hoor. De aanvallen worden harder en harder geslagen, maar dat geld voor de Groningers ook! De fans moedigen hard aan, en door een goed geslagen bal van Mirthe, pakt Assen de eerste set overtuigend.  

 

De tweede set, Assen opent. Ze verliezen de macht als een bal wordt afgeblokt, en zo krijgt Groningen de kans om een goed begin te maken. Het gaat gelijk op, na een paar rally’s staat het 3 tegen 3. Sigrid brengt de ballen perfect bij haar aanvallers, die nu meer power gaan gebruiken en zo een aantal punten scoren. Groningen weet deze goed op te vangen, en staat ondertussen alweer voor, met een stand van 10 tegen 7. De coaches van Assen vragen een time-out aan, en geven de meiden nog wat aanwijzingen. Door een miscommunicatie bij de Groningse meiden, valt een pass helaas tussen ze in op de grond. Als de meiden uit Assen het voor elkaar krijgen om gelijk te staan met de Groningers, geeft dat ze een enorme energy-boost. Boonstra uit Groningen smasht de bal hard op rechtdoor en ook Krebs krijgt de kans om de bal hard erin te meppen, en brengt Groningen snel weer tot een voorsprong van 15 tegen 11. Het publiek van Assen laat de meiden niet in de steek, en moedigt ze hard aan tot een kleinere achterstand van nog maar 19 tegen 18. Hoe dichterbij de 25 punten, hoe spannender het wordt. Zou dit nog een drie-setter kunnen worden? Assen schat de bal een paar keer verkeerd in, en zo staat Groningen op 23 punten. Maar dan, zomaar door twee onnodige foutjes bij de Groningers, zit Assen ook op de 23 punten! Groningen raakt lichtelijk in paniek, en de coacht vraagt een time-out aan om de meiden aan de overkant even uit hun concentratie te halen. Het staat 24 tegen 23 na een bal die uitgeslagen is door Assen. Wat een spanning! De volgende serve gaat uit, en staat het 24 gelijk! De serve van Assen valt via het net rand op de grond, 25 tegen 24 voor Assen! Daarna, met een overtuigende sprongserve pakt Assen toch nog de tweede set, en daarmee de wedstrijd! Gefeliciteerd, meiden! Jullie mogen met de beker naar huis!