52e PVT: 20 t/m 23 februari 2019

Naar CMS      

Verslag: Gomarus College Groningen - Greijdanus College Hardenberg

Geplaatst door Hermoine op vrijdag 2 maart om 12:13
VS

Gomarus College Groningen

Greijdanus College Hardenberg

 • 0
  0
  0
  0
 • 2
  2
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0

Beide teams maken zich snel klaar voor hun wedstrijd. Nog even snel warmlopen en inspelen en dan gaat de wedstrijd toch echt beginnen! Zowel het Gomarus als het Greijdanus hebben een leuk clubje met supporters achter zich staan. Die support kunnen ze goed gebruiken denk ik!

Nog even wat woorden van de coach en dan stappen de dames het veld in.

 

Set 1.

Zijlstra mag de wedstrijd openen voor de dames uit Groningen, maar ze serveert in het net. Balen! Maar al snel hebben ze ook hun eerste puntje door een mooie aanval. Gevolgd door een ace! 2-1. Maar Greijdanus komt snel weer terug met een mooie geplaatste bal achterin. 3-3. Vening zet de servicedruk erop en scoort hier een paar mooie ballen achter elkaar voor Groningen. 6-3. Maar de dames uit Hardenberg krijgen hem onder controle en scoren daarna ook weer een mooi punt. Zooo Gerja heeft een mooi blok en scoort hiermee een mooi punt voor Hardenberg. 8-7. Aan de kant van Hardenberg gaan ze wat tactischer spelen en daar heeft Groningen het moeilijk mee. Na een lange rally trekken de dames van het Greijdanus aan het langste eind en halen hier een welverdient punt mee binnen. 9-10. Hardenberg komt steeds beter in de wedstrijd en staat nu voor met 9-11. Ze scoren al een paar keer met een mooie bal ver achterin de hoek. Dit zouden de Groningse dames nu toch wel moeten weten? Het is een mooie en spannende wedstrijd om te zien. Het gaat mooi gelijk op. 12-12 alweer. Maar weer weet Gerja te scoren met een prikballetje in het midden bij Groningen. 13-13. Offereins haalt weer een puntje binnen voor haar team met een mooie diagonale aanval. 15-13.

De eerste time-out van de wedstrijd wordt aangevraagd door de coach van het Greijdanus. Zijn meiden staan nu met twee puntjes achter. En daar moet wat aan gebeuren!

Verbree hervat de wedstrijd weer met een mooie service. Nu wordt er aan de kant van Hardenberg een klein beetje geprutst (als ik het zo mag zeggen). 17-13. Maar nu serveert ze uit en geeft ze een puntje aan Hardenberg. Een wissel aan de kant van het Gomarus. Speciaal voor de service denk ik. 19-14. Nog 1 puntje en dan is de eerste set alweer voorbij! Maar Hardenberg komt nog weer terug met een mooi aanval achter in de hoek. 19-15.En Krubs maakt het af voor haar team. Eerste set eindigd in 20-15.

De meiden uit Hardenberg worden even flink aangesproken door hun coach. Dat moet ook wel een beetje denk ik. Ze willen deze set winnen! Verliezen is geen optie. Zal Groningen weer net zo sterk spelen als in de eerste set?Set 2.

Marieke mag serveren voor het Greijdanus. Maar helaas hij vliegt uit. De meiden maken zich een beetje druk in het veld over de scheidsrechter. Die zag een grote netfout niet. Maar je moet gewoon doorspelen tot de scheids fluit. Koppies erbij houden dames! ondertussen staat het 3-1. Er wordt goed geserveerd door Groningen en Hardenberg krijgt de bal ook niet helemaal onder controle. 6-1.

De eerste time-out van deze set wordt wederom aangevraagd door de coach van Hardenberg. Dat is ook wel nodig! Het staat 7-1 voor Groningen. Kan de coach zijn team genoeg energie geven om nog terug te komen?

Maar de eerste servicepass ketst weg. Weer een puntje voor Groningen. En nu eindelijk maar toch het tweede punt voor het Greijdanus. 7-2. Aan de kant van het Gomarus beginnen ze wat meer foutjes te maken. Zonde! Maar hierdoor komt het Greijdanus wel weer wat dichterbij. 8-4. Zoooo een mooie ace van Janiek! Weer een punt voor Hardenberg.

Weer wat frustraties bij het team uit Hardenberg. De scheids ziet alweer geen netfout. Terwijl dit naar mijn mening toch echt zo was. Maarja… Scheids beslist. 10-6. Judith heeft een sterke service en pakt zo al twee puntjes voor Hardenberg. Ze komen steeds dichterbij. 8-10. Er wordt heel hard gewerkt door de dames van het Greijdanus! Maar het is toch Groningen wat aan het laatste eind trekt als het op rally’s aan komt. 13-8. Zijlsta prikt het balletje mooi in gat bij Hardenberg en pakt weer een puntje voor Groningen. En dan een miscommunicatie bij Groningen. Zonde! 15-10. Het lijkt erop dat het Gomarus College ook deze set gaat winnen. 17-10. Maar Hardenberg heeft er toch al weer 3 puntjes bij door onder andere een sterke service van Tessa. 17-13.  Groningen wint ook deze set! Stand 20-13. Eindstand 2-0