52e PVT: 20 t/m 23 februari 2019

Naar CMS      

Verslag: Paars - Geel; Groningen - Friesland

Geplaatst door @dtje op donderdag 1 maart om 20:06
VS

Ad Tempus Vitae Groningen

GHBOV It Bernlef Ielde

 • 0
  0
  0
  0
 • 2
  2
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0

Zonder spot een wedstrijd uit de kelder van de Dames B poule te noemen. Paars tegen geel, Groningen tegen Friesland. Wordt het een puntendeling of gaat er één met de winst vandoor? Op de ranglijst voorafgaand aan de wedstrijd een verschil van twee punten in het voordeel van de Groningers.

Dit verschil in punten proberen de Groningers aan het begin van de wedstrijd direct in kwaliteit te laten zien. Een goede servicebeurt maakt direct 3-0. Ook het vierde punt is voor de Groningers: een mooi uitgespeeld punt waarbij voornamelijk opvalt dat hun teamspel beter georganiseerd is dan die van de Friezen. Bij een 5-1 stand zijn de Groningers weer opnieuw aan serve. Waar de Groningers een beter samenspel laten zien, daar zijn het de Friezen die voor een beter sfeer zorgen. Voornamelijk hun bank zingt met trots liederen. Inmiddels is alweer 9-2, de Groningse dames lopen verder uit. En dan, een fantastisch geslagen bal aan Groningse kant, maar minstens zo goed verdedigd door de Friezen, en warempel, de verdedigde bal valt pardoes op de lijn, 10-3! En dan, bij een 11-5 stand voor de Groningers, de eerste time-out van Friese kant. Ook na de time-out blijft het verschil 6 punten, inmiddels 13-7.  Bij 13-8 een time-out van Groningse kant. Dit doet ze goed: direct twee punten op rij, 15-8 nu. Deze set lijken ze niet te kunnen verliezen, bij 17-9 mogen de Friezen een punt maken en komen ze voor het eerst in de dubbele cijfers. Hier blijf het voor hen ook bij. De set eindigt in 20-10 voor ATV. 

Set twee begint totaal anders. De vrouwen van It Bernlef zijn gemotiveerd en geconcentreerd en weten direct een 1-3 voorsprong te pakken. Bij een stand van 3-3 weten beide teams elkaar toch weer te ontmoeten en ook bij 4-4 vinden zij elkaar weer. Gezegd moet worden dat de meeste punten ontstaan door fouten van de ander. Maar ook deze punten tellen even goed en bij een 5-6 stand vragen de Groningers een time-out aan. Dit heeft effect, bij een 10-7 stand mogen zij dankzij een goede servicebeurt voor het eerste weer de dubbele cijfers induiken. En dan, bij een 13-9 stand, een vervelend moment aan Friese kant. Eén van de volleybalsters toucheert een bal verkeerd, veroorzaakt een tegenpunt en moet met een blessure worden gewisseld 14-9 nu. ATV pakt dit moment met beide volleybalhanden aan en loopt verder uit tot 17-11. Het tij lijkt niet meer te kunnen keren, 18-11 voor Groningen nu nadat de Friese dames de bal vier keer aanraken. En dit blijkt ook. Bij 20-13 is het over, beide teams vieren dit moment uitbundig. Eindstand: 2-0.