52e PVT: 20 t/m 23 februari 2019

Naar CMS      

Verslag: Titanenstrijd

Geplaatst door Poumba op donderdag 1 maart om 18:45
VS

Viaa Zwolle

ROC Menso Alting Groningen

 • 0
  0
  0
  0
 • 1
  1
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0
 • 1
  1
  0
  0

Zo rond etenstijd, lees 18.00 uur, staat er op veld 5 een leuke wedstrijd op het programma, het betreft de wedstrijd tussen VIAA Zwolle en het ROC Menso Alting uit Groningen, beide teams doen het goed op dit toernooi en dus wordt er een leuke wedstrijd verwacht. Beide teams zijn fanatiek aan het inspelen en het net wordt nog even op de juiste hoogte gehangen, nadat dat alles klaar is vind de scheidsrechter het wel tijd om te gaan beginnen met de wedstrijd. 
De zwollenaren mogen de wedstrijd in gang gaan trekken door als eerste te gaan serveren, Alinde is degene die dit mag gaan doen, goeie serve maar na een korte rally het punt naar Groningen. Het is inderdaad een leuke en aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken, deze conclusie trek ik al naar 4 punten, de stand is in het voordeel van de Groningse dames, maar Zwolle laat zich niet kennen en slaat snoeihard in, vervolgd met een prachtige serve van Hester. Dit mag ze nog eens herhalen nadat ze op voorsprong zijn gekomen. Spelverdeelster Celine van de Zwollenaren legt de bal prima neer, alleen kan Nienke deze bal niet verzilveren, bij de volgende bal denkt Celine dan ook, weet je wat, ik leg hem in de put, punt voor Zwolle. 7-5 is het nu in het voordeel van VIAA en deze voorsprong wordt uitgebouwd met een mooie midaanval van de Zwolse midvrouw. Groningen is het even kwijt en Zwolle loopt uit naar een 10-5 voorsprong. Na ook de 11-5 tegen te hebben gekregen grijpen de coaches van Groningen in, ze spreken de dames toe in een time out en we gaan nu zien of dat geholpen heeft. Ze komen in iedergeval enthousiast schreeuwend weer het veld op. Ondertussen vang ik bij 12-5 even een bal die toevallig op mijn laptop neerkomt, niet relevant, wel leuk om te vermelden. Sterke serve van Suzanne bij een stand van 13-6, dit levert direct het volgende punt op voor Zwolle.  Na een leuke rally pakt Groningen ook weer eens een punt, helaas voor hen geven ze hier geen positief vervolg aan want de serve die daarop volgt gaat namelijk uit. Het achtste punt valt aan Groningse kant en wordt gemaakt door, de altijd goedlachse, Vivian.  Mooie aanval van de midvrouw van Zwolle met de naam Judith, helaas voor haar kan ze deze aanval niet vervolgen met een reeks opslagen,het eerstvolgende punt gaat namelijk naar Groningen. Zwolle komt op matchpoint en heeft 9 kansen, dit lijkt niet meer fout te kunnen gaan en dat gaat het ook niet, goed blok van de Zwolse malloten brengt de stand op 20-10. 

De dames uit Groningen hebben even een pittige teambespreking. Dit is ook wel nodig als ze de tweede set nog willen pakken. Beide teams staan klaar om te beginnen. 
Laura mag namens het Menso Alting de tweede set beginnen met de serve. Na een leuke rally gaat het eerste punt toch naar VIAA. De teams lijken toch wat meer aan elkaar gewaagd aan de start van deze set. Stand 1-1. Er worden vanaf de zijkant allemaal tactieken het veld in geschreeuwd. Of dit ook daadwerkelijk helpt vraag ik me af. 4-2. Zoo een ace voor Zwolle!Maar Eva mept de bal er namens Groningen ook mooi over heen en scoort zo weer voor haar team. 5-4. Eva mag nu gaan serveren en dat doet ze goed. VIAA krijgt de bal niet onder controle. Maar ze weten een goed blok te zetten en alsnog te scoren. 6-6. De dames uit Groningen moeten echt wat minder fouten gaan maken. Zonde al die puntjes die je daardoor misloopt. Ik moet wel zeggen dat hun spel een stuk beter is dan in de eerste set. 8-7. Een mooi balletje achtin het veld bij VIAA, door Marjolein, zorgt voor weer een puntje bij de Groningers. Nu zijn ze bij VIAA een klein beetje aan het prutsen, ballen uit die niet uit hoeven. Maar het staat nog wel 10-10. Spannend! Er wordt aan beide kanten echt heel hard geknokt om deze tweede set te winnen. Af en toe wat verhitte opmerkingen richting de scheids. 12-12. Jorieke, spelend bij het Menso Alting, kan niet zoveel meer hebben. Bij elk foutje wordt haar blik steeds chagrijniger. 
Daarom wordt nu de eerste time-out aangevraagd door de coach van het Menso Alting. Bij een stand van 15-12. 
Zullen de dames uit Groningen weer terug kunnen komen in de wedstrijd? Ja hoor! 15-13. Maar helaas serveert Jorieke de bal uit en krijgt VIAA weer een puntje. Dit is toch wel één van de spannendste wedstrijden die ik hier heb gezien tot nu toe. 17-14. Oei een domme netfout aan de kant van VIAA. Stand 18-16. Na een lange rally sprokkelt het Menso Alting weer een puntje! 18-17. Daarom nu ook de time-out aangevraagd door de coach van VIAA. 
Lukt het de dames van VIAA om de winst naar zich toe te trekken??? Na de time-out is het eerste punt voor Groningen. 18-18. Nog 1 puntje en dan wint het Menso Alting deze set. De spanning is om te snijden! Maar Laura serveert in het net. 19-19. Jaaa hoor ze hebben het toch geflikt. 19-20. Eindstand 1-1.