52e PVT: 20 t/m 23 februari 2019

Naar CMS      

Verslag: GSV Groningen VGS Delft

Geplaatst door Minnehaha op donderdag 1 maart om 14:31
VS

GSV Groningen

VGS Delft

 • 0
  0
  0
  0
 • 2
  2
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0

Beide teams in het blauw, want wat je aantrekt was je gisteravond waarschijnlijk zelf. Groningen is de favoriet met een aantal routiniers in het team. Delft lijkt een gelegenheidsteam te hebben opgetrommeld. Maar, de bal is rond, en nog wat van die clichés.

 

Groningen opent, Leiden ketst, halen hem nog knap terug, maar dan valt de bal dood in het veld. Roorda maakt een ace, de Groot prikt hem achter de passer-loper en zo staat het 3-0 voor Groningen. Leiden gokt vandaag op hun inzet en daar is niks mis mee. Luuk Berger lijkt zich nog in te houden, eerst aanvallend en nu serverend. Leiden heeft het er al moeilijk genoeg mee. 10-2 voor Groningen dat vooral energie lijkt te willen sparen. Leiden moet het toch vooral hebben van een man, die blokkerend en aanvallend echt wel wat laat zien. 14-5 voor Groningen als Roorda een scherpe pass kort en hard binnen de 3 slaat. 18-6 inmiddels, Leiden mag gaan bedenken wat ze de tweede set anders gaan doen. Net fout van Voogd, 19-8 voor GSV. En daar is de eerste set voor Groningen, VGS serveert de bal en Jasper laat hem gaan, net uit.

 

20-8 voor de mannen uit Groningen.

 

Delft opent de set met een voetfout bij de eerste serve. Daarmee krijgt Groningen de kans om een solide voorsprong van 5-0 te maken. Roorda weet de ballen op een tactische wijze de Delftse helft te spelen, en dat zorgt ervoor de Delftenaren maar even een time-out aanvragen om de service druk te onderbreken. Maar helaas zonder resultaat. Groningen blijft sterk spelen en zoekt de gaatjes op bij de tegenstanders met prikballen. 9 tegen 0 ondertussen. Delft zou toch echt even wat harder moeten werken. Dat doen ze door middel van een wissel. Het lijkt te werken en krijgen zo vanzelf meer kansen, als de mannen in pak als coaches voor Groningen hun team hard aanmoedigen.  

Het staat 14-0 als Delft hun eerste puntje verdient! Ja! Het is gelukt! Er wordt hard gejuicht, en de bal wordt snel geserveerd om een beetje in de goede flow te blijven. Maar dan staat Voogd uit Groningen weer in de spits en ramt de bal rechtdoor op de lijn. Jammer, maar de volgende rally’s krijgt Delft toch weer meer de smaak te pakken en weten steeds ietsjes meer te scoren. 15-4 voor Groningen als er een time-out wordt aangevraagd om de Delftenaren toch een beetje uit de concentratie te halen. En jahoor, het werkt! Delft komt met een harde serve, maar die gaat helaas nét uit. Als Roorda, de spelverdeler van Groningen, de bal meerdere malen perfect voor Dwarshuis neerlegt, lijkt het gedaan te zijn. 18… 19… en jawel, 20! Groningen wint deze set overtuigd.