52e PVT: 20 t/m 23 februari 2019

Naar CMS      

Verslag: ROC Menso Alting Zwolle Greijdanus College Zwolle

Geplaatst door Minnehaha op donderdag 1 maart om 14:16
VS

ROC Menso Alting Zwolle

Greijdanus College Zwolle

 • 0
  0
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0
 • 2
  2
  0
  0

Zwolle tegen Zwolle. Rood tegen rood. Recht tegenover elkaar.

 

De studenten van Menso Alting openen de wedstrijd met Mathijs met de bal achter de achterlijn. De jongens van het Greijdanus weten dit goed op te vangen, en scoren binnen no time alweer 3 punten achter elkaar. Een vroege time-out wordt al aangevraagd door de coaches van het studententeam. Nu al in paniek? Maar hey, het werkt wel! De mannen van het Greijdanus zijn toch even uit hun concentratie en door een eigen fout komt de serve weer terug bij Menso Alting. Er wordt hard aangemoedigd aan beide kanten, de mannen zijn erg fanatiek. Dit resulteert tot spannende rally’s, erg leuk om naar te kijken. Greijdanus lijkt toch iets sterker te zijn… Onder andere Rutger, Nathan en Sander in het achterveld houden alle ballen van de grond, die perfect worden afgemaakt door de aanvallers.

Maar dan komt Thieske van Menso Alting in de aanval. Met zijn roze shirt ramt hij de ballen meerdere malen keihard het veld in! Greijdanus is even ‘flabbergasted’, maar worden wakker geschud na een harde bal op de enkels gekregen te hebben. Ze weten de ballen weer op te vangen, en het gaat nu nek aan nek. 16 tegen 14 in het voordeel van de studenten. Er wordt helaas in het net geserveerd aan beide kanten, voordat het Greijdanus toch weer het voordeel krijgt door een miscommunicatie aan de kant van Menso Alting. Er wordt steeds harder en harder geslagen, maar Menso Alting wordt ook steeds tactischer en zoeken de gaatjes op. 19 tegen 15 met Lucas aan de serve. Die druk! Hij serveert een paar keer goed, maar dan maakt het Greijdanus de set toch nog netjes af met een prachtige aanval op rechtdoor. 20 tegen 16 is de eindstand!

 

Nathan serveert voor de tweede set. Hij krijgt van de coach de opdracht mee om rechtdoor te serven. Hij luistert netjes, en scoort er gelijk mee! Maar dan. 1-1. Art denkt langs het blok te scoren, maar de bal is uit volgens de scheidsrechter. Twee punten daarna scoort Art wel. De bal komt achterover, en wordt via de handen uitgeslagen. 4-4 gelijk, maar Menso Alting serveert uit. Het is tot nu stuivertje wisselen, maar dan slaat Sander (#7) de bal hard rechtdoor in. Art begint een service-serie en het Greijdanus loopt uit naar 10-6. Sander (#2) slaat een bal hard terug en zo staat het 12-6. Beide teams maken harde klappers, maar het Greijdanus zit er blokkerend en verdedigend gewoon steeds goed bij. 15-6 alweer en het ROC komt er niet meer aan te pas. Alles lijkt nu te lukken bij het Greijdanus! Sander (#7) is nog steeds (!) aan het serveren. Een heel ander beeld dan in de eerste set, waar de wedstrijd lang gelijk op ging. Het niveau is bij beide teams gewoon goed, maar twee goede service-series en puik verdedigend werk geeft hier de doorslag. 19-8 nu, als het ROC mag serveren om in de wedstrijd te blijven. Maar nee, het is klaar! De service gaat in het net en dat betekent einde wedstrijd. 20-8.

 

Het Greijdanus Zwolle wint met 2-0 van het ROC Menso Alting Zwolle.