52e PVT: 20 t/m 23 februari 2019

Naar CMS      

Verslag: Gomarus College Zuidhorn - Guido de Bres Amersfoort

Geplaatst door Hermoine op donderdag 1 maart om 13:41
VS

Gomarus College Zuidhorn

Guido de Bres Amersfoort

 • 0
  0
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0
 • 2
  2
  0
  0

Na even kort te hebben warm gespeeld, staan de teams nog even hun tactiek te bespreken. En zijn bijna klaar om het veld in te gaan.

Set 1.

Amersfoort mag de wedstrijd beginnen met de service. En dat doet ze goed. Het eerst puntje is binnen! Bente heeft een sterke serve in huis en Zuidhorn heeft er moeite mee om deze onder controle te krijgen. 0-4. Maar nu mag Floor gaan serveren voor Zuidhorn. Helaas de bal komt niet over het net. 1-5. Door een paar foutjes aan de kant van Amersfoort komt Zuidhorn langzaam weer dichterbij. 3-5. Het lijkt wel een beetje alsof beide teams nog niet helemaal wakker zijn. Wat mij betreft mag er wel wat meer pit in de wedstrijd komen. 5-8. Famke mag nu al voor derde keer op rij serveren voor Zuidhorn. En dat doet ze goed! Ze staan alweer gelijk 8-8. Zoo een lange rally! De ballen worden op bijna onmogelijke manieren van de grond gehaald. Zuidhorn wint hem en de stand is daardoor 10-9. De wedstrijd begint al wat meer op gang te komen. Het gaat erg gelijk op! 11-11. Emma plaatst de bal mooi diagonaal naar de andere kant en scoort hiermee een puntje voor Zuidhorn. Een kleine miscommunicatie bij Amersfoort, maarja dat heb je soms. 13-13. Paula slaat de bal mooi achterin en scoort daardoor een mooi punt voor Amersfoort. 14-14. Zuidhorn heeft wel wat aanhang op de bank zitten. Maar die zijn allemaal een beetje moe denk ik. Er komt geen woord uit om hun team aan te moedigen. 15-16. Charlotte heeft een goede serve in huis en pakt een puntje voor Amersfoort. 15-18.

Een time-out aangevraagd door de coach van Zuidhorn. Even de dames toespreken over hun spel. Amersfoort staat nu opeens toch wel even 3 puntjes voor. Als ze niks veranderen zullen ze deze set verliezen.

Nog 1 puntje te gaan voor Amersfoort nu. Dan hebben ze de eerste set binnen. 17-19. Aii. Een ketser aan de kant van Zuidhorn. Maar wat zijn de dames uit Amersfoort blij! De eerste set is in the pocket.

 

Set 2.

Het eerste punt van deze set gaat naar Zuidhorn. Zouden ze hier wat kracht uit putten? Ze zullen hard moeten werken om deze set te winnen. Oei. De bal komt tegen het plafond aan de kant van Amersfoort. Puntje voor Zuidhorn. 2-3. Silke heeft een goede serve in huis een sprokkelt een puntje binnen voor Amersfoort. Toch zijn er aan beide kanten weer wat onhandige foutjes. Als ze die er beide uit kunnen halen zal het een nog spannendere wedstrijd worden! 3-6. De bal wordt mooi in het midden geplaatst door een Amersfoortse, een mooi punt! 4-8. Zuidhorn maakt een service fout. Jammer! Dat zijn zonde puntjes. Er wordt gewisseld aan de kant van Zuidhorn. Zal het nu beter gaan? 4-11. Amersfoort profiteert van de fouten van hun tegenstander. 6-13.

Weer een time-out aangevraagd door de coach van Zuidhorn. Hij weet denk ik ook niet zo goed meer wat er precies aan moet veranderen. De kleine foutjes moeten er uit. Maar meer kan ik zelf ook niet ontdekken.

Na de time-out is het de Amersfoortse Paula die mag serveren. Dat deed ze goed! Helaas gaat haar tweede poging er niet overheen. Toch weer een puntje voor Zuidhorn daardoor. 8-14. Zoo een enorme klap van Floor zorgt voor een mooi punt aan de kant van Zuidhorn. Ze komen toch steeds weer een stukje dichterbij nu. 11-14. Nu komen er toch wat meer foutjes aan de kant van Amersfoort, als ze dit blijven doen zouden ze de set nog kunnen verliezen. Stand 13-16. Silke serveert de bal via de netrand mooi naar de overkant. Een puntje voor Amersfoort. 14-19. Maar Famke slaat de bal mooi in de rechtdoor en scoort weer een puntje voor Zuidhorn. Met een mooi balletje in het midden weet Amersfoort ook de tweede set naar zich toe te trekken. Eindstand 0-2