52e PVT: 20 t/m 23 februari 2019

Naar CMS      

Verslag: Greijdanussen

Geplaatst door Edna Mode op donderdag 1 maart om 11:47
VS

Greijdanus College Hardenberg

Greijdanus College Enschede

 • 0
  0
  0
  0
 • 1
  1
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0
 • 1
  1
  0
  0

Greijdanus college Hardenberg – Greijdanus college Meppel

 

De clash tussen het Greijdanus uit Hardenberg en het Greijdanus uit Meppel staat op het punt van beginnen. De spelers staan nog rustig een balletje te slaan, de scheidsrechter controleert de boel en blaast op zijn fluitje.

 

Hardenberg begint de wedstrijd goed en komt op een 2-0 voorsprong en dat terwijl maar één speler de bal heeft aangeraakt. Jacco is in vorm en serveert het team naar een 4-0 voorsprong. Daarna is het een speler van Hardenberg die de bal hard uit slaat en daar is dan het eerste punt voor Meppel. Helaas voor Meppel is Hardenberg in de beginfase de betere en lopen ze uit naar een 6-1 voorsprong, zonder zelf heel erg veel te hoeven doen. Veel fouten aan de kant van Meppel. Time-out voor Meppel, even de koppen weer de goede kant op krijgen. Even lijkt dit te werken; 6-2. Hardenberg komt erg scherp uit de startblokken en serveert naar een 11-2 voorsprong. Een mooi tweemansblok aan Meppelse zijde zorgt voor de 11-3. Weer een servicefout ven Meppel brengt de stand op 12-3. Daar waar Meppel veel moeite heeft met zelf serveren en met de serve van de tegenstander, heeft Hardenberg met beide aspecten weinig moeite. Al snel staat het 16-5 en zijn er weinig rally’s en mooie punten te noteren. Hardenberg zet er nog eens een tandje bij en wint de eerste set met 20-5. Laten we hopen dat de tweede set wat meer spanning met zich mee zal brengen.

 

De coach van Meppel spreekt zijn team toe en probeert er nog wat van te maken. Bij Hardenberg staat iedereen rustig te wachten totdat de scheids het startsein geeft.

 

Meppel lijkt het eerste punt te maken, maar er is nog niet gefloten. Nog steeds 0-0 dus. Toch is het Meppel dat op voorsprong komt en dit met de eerste rally van de wedstrijd ook direct weet uit te breiden naar 2-0. Een fout aan Hardenbergse kant betekent ook direct de 0-3 en nu wordt het toch penibel voor de jongens van Hardenberg. Een tandje erbij brengt de stand op 2-4 en is het nog steeds het gaatje in het voordeel van Meppel. Bij 2-5 is er een ace die de stand op 2-6 brengt. Een bal in het net van Harenberg maakt er zelfs 2-7 van. Waar in de eerste set de fouten vooral bij Meppel werden gemaakt, is het nu Hardenberg dat de foutjes maakt. Nog steeds weinig echte rally’s, maar wel een stuk meer spanning in de wedstrijd. 5-9 en Hardenberg heeft er genoeg van; time-out. Meppel wil direct weer beginnen maar moet wachten op het fluitje van de scheids. Na het fluitsignaal is het toch, verrassend, Meppel dat het betere van het spel heeft en via mooie aanvallen uitloopt naar 5-13. Wat ik niet moet vergeten is dat er nu ook servicedruk is van de Meppelaren. Bij 14-5 is er dan toch weer een klein foutje bij Meppel waardoor Hardenberg weer een punt bij kan schrijven; 6-16. Hardenberg probeert, middels het zingen van liedjes, er nog het beste uit te halen. Dit werkt niet bepaald. Meppel speelt beduidend beter en loopt snel uit naar 7-19. Hardenberg geeft zich niet gewonnen en houden goed de sfeer in het team. Ook het publiek uit Hardenberg gaat zich ermee bemoeien en Hardenberg komt terug tot 9-19. Bij volleybal mag je de bal maar 3 keer raken en dat was Hardenberg even vergeten, daardoor wint Meppel de tweede set met 9-20.

 

Een puntendeling tussen de beide Greijdanussen is een terechte uitslag gezien het foutenfestival in de eerste set, voornamelijk bij Meppel en het goede spel van diezelfde groep in de tweede set.