52e PVT: 20 t/m 23 februari 2019

Naar CMS      

Verslag: ROC Menso Alting Groningen - VGS Leiden

Geplaatst door Hermoine op donderdag 1 maart om 11:41
VS

ROC Menso Alting Groningen

VGS Leiden

 • 0
  0
  0
  0
 • 2
  2
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0

Het is exact 11.00 wanneer de teams het veld opkomen. Aan de ene kant zien we Menso Alting Groningen op het veld staan en daar tegenover staat VGS Leiden. Na 2 minuten warmspelen vind de scheidsrechter het wel genoeg en blaast op zijn fluit, de tactieken worden doorgenomen en de spelers gaan klaarstaan in het veld.

Het is nu 11.04 uur en de wedstrijd gaat beginnen. Groningen mag de bal in het spel gaan brengen en pakt direct de leiding in de wedstrijd. Een van de Leidse mannen, gekleed in een clownsbroek, past zich direct op zijn kledingstijl aan en vliegt als een clown achter elke bal aan, leuk om te zien, effectief? Nee!  Het niveau is niet denderend, maar desondanks is het een leuke pot om te zien, de meest onmogelijke ballen worden van de grond gehaald en af en toe zie ik een leuke aanval voorbij komen, afgewisseld door veel foutjes, maar deze tellen we gewoon niet mee! stand is nu 8-6 voor de Groningers.even afgeleid door wat langslopende mensen is de stand inmiddels opgelopen tot 13 -7 wanneer er snoeihard wordt uitgeserveerd. Bij 13-10 vindt de Groninger coach het tijd om zijn mannen toe te spreken en vraagt een time out aan!

15- 11 wanneer feestbeest mag serveren, dit doet hij echter niet goed, zal hij vanavond beter scoren? Robslag, eveneens Groningen, heeft vanmorgen waarschijnlijk zijn bril verkeerdom opgezet, hij slaat onder het net door in plaats van er overheen. Dit gaat hem vanavond bier kosten! Stand inmiddels 19-16 voor de noorderlingen, ook het laatste punt van de eerste set valt aan Groninger kant en daarmee pakken ze uiteraard de set met 20-16.

Na een korte toespraak staan de spelers weer klaar om aan de tweede set te beginnen.
De mannen uit Leiden willen duidelijk hun ballen tonen op dit toernooi, vandaar de tekst, Leidsche Ballen, op hun shirt. Welke ballen dit zijn kun je ze beter zelf gaan vragen! De Leidse mannen kunnen niet echt grip op de wedstrijd krijgen en kijken al snel weer tegen een achterstand aan, het staan nu 10- 4 voor de mannen uit Groningen. Time out aan de kant van Leiden die goed uitpakt, puntje voor de coach. De tweede set is wat minder bijzonder dan de eerste set en dat is aan de stand ook wel te zien, de Groningers pakken een ruime voorsprong, matchpoint voor de Groningers bij een stand van 19-8, hier is een Leidse jongen zo van onder de indruk dat hij zomaar de bal op de grond laat vallen en de Groningers de overwinnen in de schoot werpt. 20-8 in de tweede set betekent een 2-0 overwinning voor de Groninger Boeren.