52e PVT: 20 t/m 23 februari 2019

Naar CMS      

Verslag: H'berg tegen Leiden

Geplaatst door Edna Mode op donderdag 1 maart om 10:13
VS

Greijdanus College Hardenberg

VGS Leiden

 • 0
  0
  0
  0
 • 2
  2
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0

Greijdanus Hardenberg – VGS Leiden

 

Scheidsrechter bij deze wedstrijd is Joop van Mechelen. De man die het altijd bij het rechte eind heeft, ook al heeft hij dat niet, dan nog. Streng doch rechtvaardig, daar houden wij van op het PVT. Alles is gecontroleerd, de tellers staan klaar, de teams komen nog 1 keer bij elkaar en de scheidsrechter waggelt in slowmotion naar de bok. Zijn moment of fame op dit PVT en hij grijpt het met beide handen aan.. Heerlijk! Ook is er een tweede scheidsrechter aanwezig; Jan Peter en nog een achternaam.

 

De wedstrijd begint met een serve voor H’berg. Maar direct is daar het punt voor Leiden. Foutje aan H’bergse kant betekent direct een 0-2 achterstand. De dames komen hier niet zo vroeg om te verliezen en met twee mooie aanvallen weten ze terug te komen tot 2-2. Nu een mooie aanval via de diagonaal van H’berg en het staat 4-4. H’berg mag serveren en met het servicekanon Mirthe aan serve is dat natuurlijk een garantie voor puntjes; 7-4.. en dit door alleen maar fantastisch te serveren. Helaas heeft dat weinig effect als er voor aan het net niet goed wordt opgelet en Leiden terug komt tot 7-6. Leiden is vanmorgen ook niet voor niks zo vroeg opgestaan en besluit de rug te rechten, niet letterlijk natuurlijk want je moet diep zitten, maar figuurlijk gesproken en ze weten, door niet al te mooi spel, maar wel met effectieve ballen, de punten binnen te slepen. Hieraan heeft het team uit H’berg ook debet aangezien zei de ballen niet binnen, maar buiten de gele lijntjes slaan. Op het moment staat het dan ook 10-11. Met een mooie prik bal, waarbij een tweevrouwsblok werd weggespeeld, weet H’berg gelijk te komen; 12-12. Leiden weet nu ook hoe je moet prikken en laat dit direct maar 2 keer achter elkaar zien; 12-14. Voor het eerst in deze wedstrijd zien wij een echte vrouwenrally waarbij de bal minstens 10x over het net gespeeld is alvorens er een punt wordt gemaakt. Het is H’berg die dit punt maakt en nu op 15-14 voorsprong is gekomen. Leiden besluit een time-out te nemen om even de gezichten weer dezelfde kant op te krijgen. De time-out heeft weinig effect aangezien H’berg weer mag serveren en aan Mirthe de eer. We weten inmiddels dat dat de dame is die hiermee veel punten kan pakken en dat laat ze dan ook gelijk weer zien. Ze brengt in haar eentje de eerste set binnen door de Leidenaren 5 keer te laten ketsen. Deze set eindigt in 20-14 voor Greijdanus H’berg.

 

Leiden begint de set en mag direct een punt op het bordje schrijven. Het begin van een nieuwe set. Al snel staat het 2-1 voor Leiden, want beide teams serveren in het net. Leiden is op meerdere vlakken nog niet helemaal wakker want ze missen een aanval. Jammer. Goed voor H’berg die nu probeert wat meer puntjes los te krijgen bij Leiden. Dat lukt aardig, vooral door het nog steeds hoge rommelgehalte aan de kant van Leiden. 7-4 in het voordeel van H’berg. Het publiek wordt aan de kant geslingerd door een snoekduik van iemand aan de kant van Leiden. Alle moeite voor niks, want voorlopig gaat H’berg er met de punten vandoor. Met een goeie serve en mooie aanvallen weet H’berg Leiden onder druk te houden. Een time-out is op z’n plek en beide teams gaan toch maar even babbelen. Na de time-out gaat H’berg door met wat ze gewoon deden, het lijkt erop dat er weinig meer tussen gaat komen. H’berg is wat wakkerder geworden en er wordt weer goed geserveerd. Meer is eigenlijk niet nodig in deze fase van de set. Het is inmiddels 16-6. Leiden vind het tijd voor een prikballetje, maar die beland nog aan eigen zijde van het net. 17-6 voor H’berg. En nog steeds is de serve voldoende om de wedstrijd te beslissen. Drie ketsers achter elkaar en H’berg haalt de wedstrijd naar zich toe. 20-6 en de wedstrijd is met twee punten voor H’berg.