52e PVT: 20 t/m 23 februari 2019

Naar CMS      

Verslag: VGS VS VGS

Geplaatst door Edna Mode op woensdag 28 februari om 20:49
VS

VGS Twente

VGS Utrecht

 • 0
  0
  0
  0
 • 1
  1
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0
 • 1
  1
  0
  0

    

Set één. 4-4 is de stand in de wedstrijd tussen twee keer VGS. Voor ons gemak maken we er maar T en U van, voor de lezers vast ook duidelijk wie wie is. Dit schrijft makkelijk. Goed, dit uitgetypt te hebben zijn we inmiddels op een stand van 7-6. Door een mooie ace vlak bij de achterlijn van U is de stand weer gelijk. Deze wedstrijd lijkt ook, zoals vele vandaag in Olympus, aan het begin van de set gelijk op te gaan. Bij een stand van 8-8 mag T serveren. Een knappe touche bal wordt ontfutseld bij U, en zo mag T nogmaals serveren. Een lange rally volgt hierna, waarin beide teams de set ups niet voldoende aan het net kunnen krijgen en zo een beetje ping-pong met elkaar spelen. Door een klein foutje aan het net bij U mag T nog eens serveren, 10-8 in het voordeel van T. Beide teams zijn beweeglijk genoeg, dat is duidelijk. Er wordt gerend, geschuifeld, gesprongen, en gezongen. Fijn dit. VGS maakt er wel wat van. Leuk om te zien. Inmiddels trekt T aan het langste eind, vooral ter verdienste van de diagonaalspeler die een paar mooie kansen zonder blok krijgt om de bal er vrij in te slaan. 12-9 voor T. T maakt slimme puntjes, lekker prikken in het centrum en veel ballen oppakken in de verdediging. Dat lijkt te werken. Maar een servicefout is daar niet bij ingerekend natuurlijk. U mag serveren, maar serveert uit. Dat maakt het voor T alleen maar makkelijker, goede keus voor een time-out.

In de time-out gaat T zich maar uitleven en een potje levend kegelen spelen. Fijn vermaak. Scheidsrechter duldt geen toneel, dat boeit hem niet zoveel. 16-12 staat het na de time-out. T gaat verder met punten maken, en haalt de set langzaamaan naar zich toe. Dappere duikballen laten zien dat T zich zeker wil stellen van een setwinst, 18-14. U geeft zich niet gewonnen. Een mooie aanval en een ace daaropvolgend laat zien dat de set eigenlijk nog niet gespeeld is. Misschien toch beter kunnen gaan babbelen in de time-out. Een kill-block op de tenen van de buitenaanvaller van T. 19-17. Maar de diagonaal maakt via een bal op de drie meter het spelletje zeker, 20-17 voor T.

 

Set twee.

 

T pist een balletje over het net met de serve, daarmee is punt één gemaakt in deze set. Met voetbal en volleybal gemixt mag U nog doorvolleyballen. Gewoon een punt door aan te rommelen en daarmee overtuigen. U kan de puntenreeks niet verder doorzetten en serveert in het net. Jammer, maar ze krijgen de punt direct terug van T. 3-3. De set gaat wederom gelijk op, 5-5. Weer een poging aan de kant van U om de sport door te trekken naar voetbal, er worden ballen met de voeten verdedigd. Leuk aangezicht, maar het levert ze helaas geen punt op. 6-8 voor T. U verspilt net te veel puntjes met netservices en andere kleine foutjes. T is daar blij mee, maar maakt ook zelf weer op hun beurt te veel foutjes. Daarmee is de set nog steeds niet echt bepaald door een mooie aanval of een tof block. Niet erg, dit spel is ook spel. 9-9 staat het. T is in ieder geval gemotiveerd. Dat de hoofden nu op onweer staan is overdreven, maar blij is anders. De vorige set ging immers makkelijker. Maar nu trekt T aan het langste eind. Time-out dan maar, op 12-9 in het voordeel van T. Maar ook T heeft z’n extra tandjes om bij te zetten. Een knappe reeks punten geeft ze weer zicht op winst. 13-12 in het voordeel van U. Nu is het U die de onnodige foutjes maakt in de vorm van passes en voetfouten. Gelukkig hadden ze marge maar die lijkt te verdwijnen. Met een stand van 14-14 is het wederom een gelijke stand. Fijn, als wedstrijden onvoorspelbaar zijn. U heeft niet voor niets zo zijn best gedaan en mag alsnog wat punten bijschrijven op het bord. 18-14 voor U. Ook de diagonaalspeler weet niet meer te scoren aan de kant van U. Maar met dat ik dit schrijf gebeurt er wel wat merkwaardigs. Vier puntjes voor T achter elkaar, knappe services en goede aanvallen maken het weer geheel spannend, met een stand van 18-18. Nogmaals, gelijkstand. Maar U valt aan in het net, setpoint voor T. Spannend! U maakt er een prikbal van, om zeker van de zaak te zijn. 19-19. Zou het met twee punten verschil gaan? Ik heb geen idee. We krijgen duidelijkheid als U de bal er knap in mept en de bal aan de kant van T toch nog in de tribune vliegt. Jammer, want ze waren mooi teruggekomen. Maar toch, een gelijke stand betekend evenveel puntjes voor beide VGS teams.

 

Groetjes!

Na de wedstrijd wordt het volkslied van beide teams gezongen. Aan het net. Neus to neus. Ook dat is PVT. Fijn.