52e PVT: 20 t/m 23 februari 2019

Naar CMS      

Verslag: Gomarus onderonsje

Geplaatst door Poumba op woensdag 28 februari om 19:40
VS

Gomarus College Assen

Gomarus College Groningen

 • 0
  0
  0
  0
 • 1
  1
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0
 • 1
  1
  0
  0

17.00 de teams betreden het veld en beginnen met warmspelen, het wachten is nog even op de scheidsrechter en de tellers en dan zullen we, iets later dan gepland, gaan beginnen aan de wedstrijd. 

Het is inmiddels 17.09 als we gaan beginnen met de wedstrijd tussen Gomarus College Assen en Gomarus College Groningen waarbij de laatstgenoemde mag beginnen met serveren. Het thuisspelende team pakt de leiding in de wedstrijd maar kan dit niet vasthouden, de Groningers buigen de 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong.  na wat foutjes en onwennig spel begint het bij 3-4 eindelijk wat los te komen, de rally's worden langer en het spel wat aangenamer om naar te kijken. Ik zit, vanaf de tribune gezien, rechtsachter in de hoek van het veld dit verslag te schrijven. Ik dacht vanaf hier overzie ik het hele veld en kan ik het scorebord in de gaten houden, nu vind alleen de tweede scheidsrechter het nodig om continu voor het scorebord te gaan staan waardoor het lastig is om de stand in de gaten te houden. Inmiddels heeft Groningen het initiatief genomen en staat het 11-7 in Groninger voordeel. De coach van Assen besluit bij deze score dat het tijd is voor een time-out. De Groningers maken goed gebruik van hun lange "wapen" op hun midvoor positie, deze slaat enkele punten, achter elkaar, in en bouwt de voorsprong uit naar 14-8 in het voordeel van de Groningers. Met een practige ace brengt eén van de Groningse dames de stand op 16-8, de Assenaren hebben even geen antwoord op de sterke serve van deze Groningse en zien de set dan ook relatief gemakkelijk naar de Groningers gaan. 20-9 eindstand eerste set.


Set 2. 
Assen begint de set met een kleine voorsprong. 3-1 alweer. Maar Groningen vecht zich terug en weet te scoren. Beide teams kunnen een aardig potje volleyballen en dat maakt het kijken van deze wedstrijd erg aangenaam. De teams zijn wat meer aan elkaar gewaagd dan in de eerste set. Het staat ondertussen 4-4. Oei... Een serve die niet over het net komt, weer een puntje voor Assen. Manouk staat goed te serveren aan de kant van Assen en heeft hier mee al een paar puntjes gescoord. 7-4. Zoo een mooi balletje over mid geeft Groningen er weer een puntje bij. 7-6 alweer. Het gaat er bij beide teams een beetje wisselvallig aan toe. Dat maakt dat dit potje volleybal erg spannend blijft. Heidema mag namens de Groningse dames serveren en haalt hier een ace uit! 9-9. Nu Krebs weer voor aan het net staat bij Groningen staan ze toch een stukje sterker. Een mooie mep over mid en weer een puntje. Maar dan ketst de bal weg. Nu heeft Assen er weer een puntje bij. 12-10.
En toen was de bal kwijt. De wedstrijd ligt eventjes stil. Niet zo heel handig dit. Maar hij wordt snel gevonden en Groningen mag serveren. Een kleine miscommunicatie maar het wordt gelukkig goed opgelost. 12-13. Een mooie diagonale bal geslagen door Offereins, wat weer een puntje opleverd bij de Groningse dames. Een lange rally! Die uiteindelijk wordt gewonnen door Groningen. Maar de dames uit Assen knokken heel hard om de voorsprong kleiner te maken. Een wissel aan beide kanten. Wat zal dit voor beide teams opleveren? Een puntje voor Assen in dit geval! 13-16. Assen komt dichterbij door wat foutjes aan de kant van Groningen. Time-out aangevraagd door de coach van Groningen. Het staat al 16-17. Dus er moet wat gedaan worden aan het spel van Groningen willen ze deze set ook winnen. 17-17 weer een wissel aan de kant van Groningen. Er moet iets gebeuren in de pass. Want de serve aan de kant van Assen is erg sterk. 19-17.  En Assen wint de tweede set. Eindstand 1-1.