52e PVT: 20 t/m 23 februari 2019

Naar CMS      

Verslag: Noordelijke strijd

Geplaatst door Poumba op woensdag 28 februari om 19:38
VS

Gomarus College Drachten

Gomarus College Zuidhorn

 • 0
  0
  0
  0
 • 1
  1
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0
 • 1
  1
  0
  0

Ook deze wedstrijd begint iets later dan gepland, het is namelijk 17.42 wanneer de wedstrijd tussen gomarus college Drachten en gomarus college Zuidhorn van start gaat. 
De drachter girls mogen de bal in het spel brengen maar dat gaat niet zoals ze in gedachte  had, ze serveert in het net. Na enkele punten gezien te hebben heb ik al geschoten dat dit niet een wedstrijd op het hoogste niveau gaat worden, maar zoals bij alle sporten is meedoen en plezier hebben natuurlijk belangrijker dan winnen en dat is dan ook wel te zien, de speelsters in het veld genieten van hun wedstrijd en vieren elk punt dat ze halen ook vol enthousiastme, de stand is inmiddels opgelopen tot 9-4. Ondertussen stromen ook de tribunes leeg,  vermoedelijk gaat iedereen een hapje eten, het is tenslotte bijna 18.00 uur en dan horen, wij Nederlanders, natuurlijk aan tafel te zitten.  Af en toe zie ik een leuke aanval voorbij komen zo ook nu, een van de Zuidhornse dames slaat een balletje leuk langs de lijn rechtdoor, een mooi punt wat uiteraard gevierd wordt. Helaas, voor het team uit Zuidhorn, komen ze net een beetje kwaliteit te kort om het de Friezinnen heel lastig te maken. De stand is nu 16-10 wanneer een van de friezinnen voor de tweede keer in deze wedstrijd een bal op het hoofd van een medespeler weet te serveren. Ook een prestatie opzich.
Na een paar snoeiharde serves van een van de meiden van zuidhorn is de stand bijna gelijkgetrokken, bij 16-15 besluit de coach van Drachten dat hij even zijn meiden toe wil spreken en zodoende de servesreeks van zuidhorn wil doorbreken, helaas voor hem gaat dit niet op en is de eerst volgende serve weer raak. 16-16 foutje van de spelverdeelster van drachten brengt de stand in het voordeel van zuidhorn en deze bouwen ze uit naar 18-16.  Setpoint voor Zuidhorn, met een ace strak langs de lijn haalt zuidhorn set 1 binnen. 16-20


We zitten er weer klaar voor, wie gaat de tweede set binnenhalen?
Zuidhorn mag serveren en doet dit verdienstelijk, het levert direct een punt op, deze voorsprong kunnen ze niet vasthouden en drachten loopt uit naar een voorsprong van 5-2. 
Het is een rommelig begin van de tweede helft en ik weet niet zo goed wat ik op moet schrijven. Daar is de time out aan de kant van Zuidhorn. Dat geeft mij de tijd om het even te hebben over de scheidsrechters. We hebben deze wedstrijd het genoegen om 2 scheidsrechters op het veld te hebben, ik vraag me alleen wel af of 1 van beide de regels wel kent. Ik krijg het idee dat ze allebei niet zo goed weten wat ze aan het doen zijn, of zullen ze hun eigen regels hanteren? Scheidsrechter 2 geeft een time out aan maar scheidsrechter 1 zegt, nee hoor, we gaan gewoon serveren, dit is 1 van de dingen die zojuist gebeurde, snapt u het nog?
Ondertussen is het spel hervat en is de stand 9-5 voor de friezinnen. 
Na even de tekst te zijn nagelopen is de stand inmiddels 12-8 en word er een punt gemaakt door de Drachter girls en zodoende bouwen ze de voorsprong uit. Het is 14-9 wanneer er een iets langere rally is die eindigd met een ketsbal naar veld 3, het punt is voor de Friezen. De dames uit Zuidhorn hebben het wel geschoten volgens mij, het is 18-9 en ze bieden niet veel tegenstand meer. Dit lijkt een 1-1 te worden. iedereen blij, iedereen punten en iedereen heeft plezier gehad. 20-9 is de eindstand.