52e PVT: 20 t/m 23 februari 2019

Naar CMS      

Verslag: Gomarus College Groningen - ROC Menso Alting Zwolle

Geplaatst door Hermoine op woensdag 28 februari om 16:08
VS

Gomarus College Groningen HV

Greijdanus College Zwolle

 • 0
  0
  0
  0
 • 1
  1
  0
  0
 • 0
  0
  0
  0
 • 1
  1
  0
  0

Beide teams laten hun kracht even zien bij het inslaan. Ziet er indrukwekkend uit. Zullen ze dit ook tijdens de wedstrijd laten zien? Ik ben benieuwd.

Nog even snel overleggen en dan kan de wedstrijd beginnen!

 

Set 1.

Zwolle mag de wedstrijd beginnen met serveren. En het eerste punt van deze dames is binnen door een mooie aanval. Maar de dames uit Groningen komen al snel weer terug. Schutte heeft een mooie en harde serve waar de dames uit Zwolle het best moeilijk mee hebben. Stand 4-1. Maar Zwolle komt weer voorzichtig terug. Ze spelen een slim spelletje. 5-4 alweer. Oeei de bal 4 keer raken mag helaas niet. Een puntje voor Groningen. Slim diagonaal geslagen wat een puntje oplevert voor het Menso Alting. 8-6. Het gaat redelijk gelijk op. Beide teams moeten zelf wat meer puntjes gaan maken en de foutjes eruit halen. 10-7. Het is een gevalletje 1e wedstrijd van het toernooi en beide teams moeten even inkomen.

Maar eerst de time-out aangevraagd door Zwolle. Die staan nu toch al met 5 punten achter. Kunnen ze nog terug komen? Stand 12-7.

Een mooi blok aan de kant van Groningen. Weer een puntje erbij! Gestolen bal… Ja dat mag niet! Dus weer een punt voor Groningen 14-7. De dames uit Zwolle hebben het er een beetje moeilijk mee lijkt het. 16-8. Nog een paar puntjes en de eerste set is alweer voorbij. Een balletje over mid geslagen gaat helaas uit. Toch weer een puntje voor Zwolle. De beide teams strijden in ieder geval heel hard voor elk punt. 17-9.  Na een goede serves reeks wint Groningen de 1e set! 20-9.

 

Set 2.

Het scorebord staat weer op 0-0 de scheidsrechter klimt weer op de bok en de speelsters nemen hun positie in het veld weer in de verslaggever zit klaar op zijn stoel, kortom iedereen is klaar voor de 2e set, groningen begint en pakt direct het eerste punt en na een goeie ace ook het tweede punt, nou zul je wel denken, zijn er dan ook slechte aces? nou eigenlijk niet, misschien wel lucky aces, denk aan via de netrand, maar in principe zijn alle aces natuurlijk goed. de stand is inmiddels opgelopen naar 5-1 door een goede serves reeks van Feunekes. Anne marieke(Feunekes) serveert lekker door en de stand is inmiddels al opgelopen naar 8-1, dit is voor de coach van Zwolle het moment om gebruik te maken van een time-out, puntje voor de coach want ze pakken het eerste punt na de time out dit punt is een ommekeer in de wedstrijd lijkt het wel want zwolle begint direct beter te volleyballen en komt terug tot 8-6. Aanval van Groningen beland op de netrand en dit betekent 7-8, nog wel in het voordeel van de groningers, maar toch, 6 punten op rij tegen gekregen. de Groningse dames krijgen weer wat grip op de wedstrijd en nemen het initiatief weer wat in handen. 11-8 is de stand. Na een foute serve aan de kant van groningen is de stand 12-12. Spannende pot om te zien.goed bekeken balletje van een van de Boerinnen uit het noorden brengt de stand op een 13-12, de Zwolse Malloten zijn hier niet van onder de indruk en brengen de stand weer op gelijke hoogte. 13-13. Wie gaat deze set pakken? ik kan het nog niet vertellen, maar we zullen het snel weten. De stand 16-14 in het voordeel van de groningse dames. Ondertussen zie ik dat ook de tribunes voller beginnen te raken en dat er enthousiast geklapt en geschreeuwd wordt. de stand is inmiddels 17-15 wanneer Zwolle mag gaan serveren. dit doet ze verdienstelijk want ze halen het punt binnen en na een uitgeslagen bal aan de Groninger kant is de stand gelijk 17-17 en Gerieke, coach van Groningen, vraagt een time out aan. Na een korte toespraak gaan de meiden het veld weer op en het punt wordt gepakt door de groningse dames net als het punt dat volgt. Matchpoint voor de dames in het zwart, helaas voor de dames pakken ze deze niet, maar de zwollenaren pakken het punt en moeten nu goed serveren, dat doet ze en er volgt een leuke rally. deze wordt gepakt door de zwolse dames en de stand is 19-19. Na een vermeende draagbal aan Groninger kant pakt Zwolle de 2e set met 20-19 en dat brengt de eindstand op 1-1.